Polterabend med Bollywood dans

Bollywood dans er et uhyre vanskeligt emne at diskutere og iscenesætte, da det er utrolig svært at sætte i bås. Dansens præcise definition, geografiske fordeling og stilistiske karakteristika er nærmest umuligt at bestemme, da den er så utrolig varierende, men på trods af ovenstående af alt dette, er bollywood dans overraskende genkendeligt.

Hvis vi begynder med at diskutere udtrykket “Bollywood”, er det en del nemmere at iscenesætte selve bollywood dansen. I snæver forstand refererer udtrykket "Bollywood" til Hindi kultur, kunst, og filmindustrien fra Bombay. Egentligt har hvert filmcenter i Sydasien sine egne betegnelser, men i tidens løb er Bollywood udvidet til at blive et generelt begreb for hele filmkulturen- og industrien i Sydasien.

Bollywood dansens internationale udbredelse har været har været mange årtier i sin vorden. Oprindeligt var det kun uhyre få steder, der havde kendskab til Bollywood dansen, hvilket blandt andet inkludere Sovjetunionen og Mellemøsten. Men for blot få år siden begyndte dansen sin indtagen på både Europa, og i dag er populariteten i USA og Canada også kraftigt stigende. I dag findes der danseskole, hvor der undervises i denne stil i størstedelen af de europæiske storbyer.

Traditionelle danseelementer i Bollywood dans

Bollywood-producerede film fra før 1960 har en tendens til at trække meget på klassiske og folkedansinspirerede danseelementer. Tidlige film fra det sydlige Indien er desuden blevet kraftigt påvirker af Indiens Natyam og Kuchipudi, hvorimod de tidlige hindi og udu-film have stærke tendenser til at vise Kathak eller Mujara danse, der var forbundet med tawaifs. Selvom disse påvirkninger fortsætter i dag, synes de at være blevet blandet med mange flere stilarter og er i løbet af tiden blevet uigenkendelig med hensyn til deres oprindelse.

Hvilke kostumer bruges til Bollywood-dans? - Er de vigtige?

Tøj og kostumer er et uhyre vigtigt element i Bollywood dans og dansens kultur. Kostumer er en naturlig og vigtig del af Bollywood Dance, da det er med til at give dansen et feel - med det rigtige kostume, kan mange ting muliggøres. Hvis dansens målrettes efter en bestemt tidshistorie i den indiske historie, er disse kostumer med til at iscenesætte denne tidsperiode.

Hvis man forsøger at gøre dansescenen drømmeagtige eller surrealistiske, så gælder dette naturligvis også for kostumerne, der på ingen måde bør relaterer sig til det tøj der findes i det virkelige liv. Hvis man forsøger at forbinde dansen med noget erotisk, skal kostumerne naturligvis også tilpasses dette. Kostumer kan også bruges til at afspejle den nyeste mode, hvilket vil styrke aktualiteten af et dansenummer.

Romantiske duetter mellem helt og heltinde:

En Bollywood dans kan ikke være komplet uden en sang og en dans mellem helt og heltinde - dette er simpelthen en kendsgerning. Som en generel regel, er disse scener og danse mellem helt og heltinde de romantiske dele af dansen.

Disse romantiske danse har været en hjørnesten i både film såvel som dans produceret i Bollywood. Oprindeligt havde disse danse mellem helt og heltinde drejet sig om klassisk indisk dansk såvel som folkedans, men i dag har Bollywood dansen ændret sig markant.

Hvordan foregår Bollywood dans til en polterabend?

Dagens hovedperson vil blive iklædt et smukt indisk kostume og alle bliver undervist i en lille serie til skøn musik fra en af de kendte indiske film. Slutteligt vil alle de små trin, der undervises i, blive kombineret til et lille show, der derefter danses og eventuelt filmes.

Bollywood er både en energisk og yderst underholdende dansestil, der kan skabe mindeværdige oplevelser for enhver brud eller gom. Oplevelsen koster typisk 1.200 til 1.500 kroner for en times dansen, der naturligvis også indeholder instruktion i dansearten.