Polterabend med Bueskydning

Bueskydning er en simpel aktivitet, der blot handler om at ramme et forudbestemt mål med en eller flere pile, der skydes afsted med en bue. Bueskydning er blandt andet udbredt som en aktivitet til familiesammenkoster eller polterabend.

Oprindeligt var bueskydning en udbredt jagtform, der blev brugt i store dele af verden, og desuden også en kanon vigtig af oldtidens samt middelalderens diverse kampformer. Bue og pil blev typisk brugt, når der skulle jages mellemstore dyr, da en enkelt pil ikke var tilstrækkeligt til at kunne dræbe en fuldvoksen hjort eller en elg.

Nu til dags kræves det at du ejer et jagttegn, hvis du ønsker at jage med bue og pil. Dog kan bueskydning også praktiseres som en sport - dog er denne sportsgren ikke specielt hyppigt praktiseret i forhold til eksempelvis fodbold. Sportsgrenen kræver ikke jagttegn, men dog er der opstillet en række sikkerhedsmæssige foranstaltninger.

Desuden var bueskydning en olympisk sportsgren i perioden mellem 1900 og 1920, men sportsgrenen blev taget af det olympiske program, da aktiviteten ikke havde nogle former for internationalt anerkendte regler. Dog blev sporten tilføjet til programmet igen i 1972, og 16 år senere, i 1988, blev sporten også udvidet med en hold-konkurrence om en ny disciplin i OL.

Sportsgrenen bueskydning

At udøve bueskydning kræver store fysiske krav, men også en stærk mentalitet, da den brugte bue spændes med et træk på 20 kilogram, hvis du er junior skytte eller 25 kilogram, hvis du er senior skytte. 

Bueskydning kræver en uhyre god finmotorik, da du ellers kan have svært ved at ramme plet på skiven. Som sagt kræver bueskydning også en mental styrke, der kan bevarer ro og holde åndedrættet i ro, når pilen skal skydes afsted.

En enkelt millimeters afvigelse betyder, at den afskudte pil ikke vil ramme det tænkte mål efter hensigten, hvorfor det er vigtigt for en bueskytte at kunne kontrollere sin mentalitet og sit åndedræt.

Hvilken bue bruges ved polterabend?

Den mest brugte bue ved polterabend, er recurvebuen (går også hyppigt under navnet ‘den olympiske bue’), er en bue, der består af en håndsektion, som er lavet i enten træ eller metal. På denne håndsektion er der fastmonteret to bueben, der har en fremadrettet  bue (også kaldet recurve, hvoraf navnet til buen også er opstået) i hver ende.

Hvis buen ikke er udstyret med et sigte og en stabilisator, så er det ikke en recurvebue, men derimod en barbue, der også er hyppigt brugt hos de forskellige udbydere af bueskydning. Slutteligt er der også få steder, hvor der bruges en mere avanceret udgave af langbuen, der bedst er kendt fra Robin Hood.

Uanset hvilken bue, der bruges, bør du altid få en introduktion til brug af den pågældende bue, men det er oftest en del af bestillingen - uanset om det er hos et bueskyttelaug eller en eventvirksomhed.

Hvor kan jeg arrangere en polterabend med bueskydning?

Der er utrolig mange eventvirksomheder rundt om i landet, der tilbyder både indedørs bueskydning og udendørs bueskydning, men der er også mulighed for at arrangere en polterabend direkte hos et bueskyttelaug. Der findes et bueskyttelaug i langt størstedelen af Danmarks byer, dog med undtagelsen af de mindre byer. 

Prisdifferencen mellem eventvirksomheder og bueskyttelaug er typisk ubetydeligt lille, men oftest er der også en mulighed for at bestille diverse pakketilbud hos eventvirksomheder, hvilket giver mulighed for at kombinere øvrige aktiviteter som lasergame, mega-bordfodbold, go-kart eller skydesimulator med bueskydning.

Hvis du booker bueskydning direkte hos et bueskyttelaug er der naturligvis større chance for, at du rent faktisk bliver assisteret af en kompetent og rutineret bueskytte, hvilket ikke altid er tilfældet hos en eventvirksomhed. Er denne faktor ikke en prioritet for dig anbefales det på det kraftigste at bestille en pakkeløsning hos en af de utallige eventvirksomheder.