Polterabend med Rollespil

Hvad er en polterabend uden rollespil af en art? Den klassiske version af rollespil til polterabend er, at den kommende brud eller brudgom bliver klædt ud og derefter sat til en underholdende opgave til det resterende selskabs og omgivelsers morskab. Hvis man tager udgangspunkt i amerikanske film, så kunne en anden form for rollespil til polterabends f.eks. være at gommen bliver klædt ud som en lyserød kanin og skal forsøge ikke at blive skudt af de paintball pistoler, som de øvrige deltagere er udstyret med.

Men har man lyst til at have rollespil til sin polterabend, så har man også mulighed for at tage helt andre midler i brug. I stedet for spontane rollespil, som ikke altid er lige godt gennemtænkt, så har man derimod mulighed for at gøre det meget mere ekstravagant. Skal man i gang med rollespil til polterabenden, så kan man f.eks. udleve den helt store gladiatorkamp inspireret af livet i det gamle Rom. Her skal der lægges taktik for, hvordan man kommer ind i fjendens lejr og erobre deres fane og dermed deres herredømme. Men fjendens gladiatorer ligger også skumle planer. Alliancer og angreb er derfor en vigtig forening for at vinde over modstanderne.

Ønsker man hellere et rollespil til polterabenden, som skal sætte i gang i de små grå, så kan man med fordel planlægge det helt store mysterium, som den kommende brud eller brudgom skal løse over længere tid. Dette kunne f.eks. starte med, at selskabet spiste en lækker brunch eller frokost på en hyggelig café. Derefter bevæger selskabet sig videre ind mod byen. Her stopper alle ved en skummel og mørk bodega, hvor bruden eller brudgommen skal gå indenfor og hente en brun kuvert. På denne måde vil bruden eller brudgommen løbende hele dagen igennem få nye spor at gå efter, vigtige valg skal tages og plots skal afsløres, inden det helt store mysterium i slutningen af dagen endelig kan løses.

En anden variant af et rollespil til polterabenden kunne f.eks. være en udgave af brudgommens yndlingscomputerspil. Her kan spillets karakterer vækkes til live og brudgommen får dermed en helt anden oplevelse af spillet end det ellers er tilfældet.