Polterabend med Poledance

Skal du arrangere for en polterabend for en kommende brud eller brudgom, og ønsker du at give dem en helt unik oplevelse? Så er pole dancing bestemt en oplagt og interessant mulighed!

Poledance til polterabend - anderledes og underholdende

Poledance er både sjovt, udfordrende såvel som en oplevelse I vil kunne grine af længe efter. Et arrangement som dette er til store glæde for både brud/brudgomme og de øvrige deltagere - i garanteres en fantastisk oplevelse.

Hvad er poledance?

Pole dancing er form for scenekunst, der kan betragtes som en kombination af både dans og gymnastik. Det indebærer både at danse og udfører akrobatiske tricks med en lodret stang, og er en stadig mere og mere populær form for fitness og dans, der praktiseres af mange entusiaster i både fitnesscentrer samt dedikerede danseskoler. Der findes en bred vifte af amatører og professionelle konkurrencer, der afholdes i mange lande rundt om i verden.

Før midten af 2000‘erne var pole dancing en aktivitet, der primært fandt sted i stripklubber. Sidenhen har initiativtagere bragt pole dancing til fitnesskonkurrencer og forsøgt at ændre folks opfattelse af aktiviteten og forsøgt at fremme det som en legitim form for dans og akrobatik. Pole dancing udføres i høj grad på ikke-erotiske måder i disse konkurrence samt kombineres med en række dansearter og gymnastik, hvorfor det nu kan accepteres af samfundet.

Det vides ikke præcist hvor pole dancing stammer fra, men det er formentligt startet i USA i 1920‘erne. Nutidens pole dance er endvidere påvirket af chinese pole, der er en form for akrobatik, der udføres i cabaret/cirkus samt trin-forestillinger i ikke-erotiske miljøer.

Hvad kræver poledance?

Poledance kræver en betydelige styrke, smidighed og udholdenhed. Pole dancing udført i en stripklub indebære mindre gymnastik, men mere striptease, Go-Go og lap dance, der er de dominerende dele af forestilling. En atletisk pole dance indebære derimod en bredere grad af stigninger, spins og body inversions. Pole dancing kræver en utrolig styrke i hele kroppen, men især overkrop og ben bruges uhyre meget. 

Et polterabend arrangement med pole dancing har typisk en varighed på en time, hvilket ikke er særlig meget, hvorfor det ikke kræver den store råstyrke at kunne deltage i arrangementet. Typisk er det også kun i cirka 45 minutter, hvorefter arrangementets instruktør tager over og giver et pole dance show, hvis dette er blevet valgt. 

Hvilke polestænger er de mest udbredte?

Der bruges primært to polestænger til polterabends; standard pole og show pole, hvor den primære forskel på disse er materialet de er produceret af.

Standard pole

Dette er den mest udbredt stang og det er også denne, der bruges på danseskoler og i fitnesscentrer. Stangen er lacet af et hult stål- eller messingrør med et cirkulært tværsnit, der løber hele vejen fra gulv til loft. I USA og Europa er stangens diameter typisk 5 centimer, så den kan gribes bekvemt med en hånd, hvorimod diameteren typisk er 4,5 centimer eller mindre i Asien. 

En pole er typisk fastsat i loftet for at skabe stabilitet, men det ikke altid dette realiseres. På natklubber med højt til loftet eller transportable enheder, er det ikke muligt at fastsætte polestangen til loftet. Dog kan polestænger også holdes fast ved hjælp af trådning, der herefter kan fastsættes i loftet.

Show pole

Der findes også polestænger, der anvendes i klubber, der tilvejebringer forskellige visuelle effekter, og til dette formål bruges show poles. Disse polestænger er produceret i en klar plast, der indeholder enten vand, glimmer eller specielle reflekterende materialer, der skiller sig ud fra, når de anvendes med stroboskoplys.