Polterabend med Fodboldgolf

Fodboldgolf er sådan set meget simpelt; det er fodbold og golf kombineret, men der er dog lavet en smule om på reglerne til den nyopfundne sportsgren. Fodboldgolf er en ideel aktivitet til en motionsfyldt og hylende morsom polterabend, der skaber stærke fællesskabsfølelser og mindeværdige oplevelser.

Der findes efterhånden fodboldgolfbaner overalt i landet, så uanset hvor i landet du er bosat, er det med sikkerhed muligt at finde en fodboldgolfbane, der med glæde vil tage imod dig, det resterende selskab samt dagens hovedperson, bruden eller brudgommen.

Hvad er fodboldgolf?

Fodboldgolf er en forholdvis ny sportsgren og fænomen inden for sportens verden. Det er først på det seneste, at denne sportsgren er begyndt at indtage Danmark og resten af Skandinavien.

Præcis som i almindeligt golf, spilles der på forskellige baner, der er tildelt forskellige par (ofte par 3, par 4 og par 5). Hullerne på greenen er naturligvis tilpasset så en fodbold kan trille ned i hullet. Hvis du tænker lidt firkantet på fænomenet, så er golfspillerens golfkølle blot blevet erstattet med fodboldgolfspillerens eget ben, der bruges som deres slagudstyr.

Der findes efterhånden et fornuftigt antal af fodboldgolfbaner, rundt omkring i det danske land. Placeringerne af disse er de samme som golfbaner, altså, i mindre befolkningsområder eller i landområder. Nogle fodboldgolfbaner er også etableret af eventvirksomheder som et led i deres tilbud til underholdning til folk. Fodboldgolf kan betragtes som mini golf og paintball, der også begge er kendte aktiviteter hos eventvirksomheder.

Der er etableret en landsdækkende organisation for fodboldgolf i Danmark. Ikke alle eksisterende baner er dog tilmeldt og er medlem af DFGU, der er en forkortelse for Dansk Fodboldgolf Union. Størstedelen af de etablerede fodboldgolfbane er beliggende i Jylland, og en håndfuld af disse baner er blevet benyttet til afholdelse af danmarksmesterskaberne i fodboldgolf.

Der er desuden også etableret en regerende international organisation for fodboldgolf. Denne organisation går under navnet World Football Golf Association (WFGA). Ligesom der afholdes DM hvert år, så afholdes verdensmesterskaberne i fodboldgolf også hvert år. I 2011 blev VM afholdt i Tyskland i og ved banen i byen Dirmstein. Danske spillere deltog i blandt mange andre nationaliteter.

Hvad går fodboldgolf - i alt sin enkelhed - ud på?

Reglerne for fodboldgolf er stort set det samme som ganske almindelig golf. Som sagt er golfkuglen og golfkøllen blot udskiftet med en fodbold og fodboldgolfspillerens egne ben, der fungerer som “slagudstyr”. Hver hul på fodboldgolfbanen er, også som på en golfbane, udstyret med sit eget par (optimalt antal spark), et tee-sted, en fairway og en green.

Fodboldgolfbanerne rummer allesammen 18 huller - endnu en relation til almindelig golf - samt en længde på mellem cirka 1,2 kilometer og 1,7 kilometer. Sværhedsgraden varierer naturligvis fra hul til hul, og det gælder om at bruge færrest mulige antal spark for at få bolden i hul. Det er naturligvis den deltager, der gennemfører banen med færrest antal spark brugt, der vinder runden. Alt afhængigt af gruppens størrelse, kan en fodboldgolfbane godt tage et godt stykke tid at gennemfører. Det tager en gruppe på seks personer cirka 1,5 til 2 timer at gennemfører en gennemsnitlig fodboldgolfbane.

Hvordan gøres det og hvad koster det?

Det letteste er at betale pr. person og blot benytte faciliteterne fremfor at arrangere et heldagsevent. Det koster typisk mellem 75 kroner og 100 kroner pr. person at benytte en fodboldgolfbane, hvilket må siges at være overkommeligt for et par timer fyldt med underholdning, konkurrence og fællesskab. 

Dog skal I være opmærksom på, at der kan opstå en ventetid på cirka 5 til 10 minutter pr. hul, hvis I vælger en af de større fodboldgolfbaner.