Polterabend med Limousinekørsel

Hvordan en limousinekørsel skal foregå, er fuldstændig op til dig - du skal bare være klar til at punge ud. Hvis du har en limousinekørsel i form af en byrundtur med adskillige stop i tankerne, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Ofte betales disse ture med en høj pris for første time - 2.600 kroner el.lign. - hvorefter betalingen foregår pr. halve time i stedet.

Fordelen ved denne aktivitet er at den, som bekendt, kan kombineres med alkohol (der medfølger typisk også en eller to flasker champagne). I fortæller blot chaufføren hvor I skal køres hen, hvorefter i har mulighed for at nyde en drink i de luksuriøse omgivelser, der præger en limousine.

Den mest almindelige limousine i Danmark, er en Lincoln, der fås i en længe på 8,5 meter til 12 meter. Limousinen rummer hele 3 sofaer, en sort læder hjørnesofa, 3  barer, 3 stk. farve-tv, video, cd, intercom, el-divider, air condition samt tonede ruder, der er obligatorisk i en limousine. Desuden er der plads til op til 8 passagere i limousinen.

Hvad er en limousine egentlig?

En limousine er en både stor såvel som luksuriøs bil, der ofte er meget længere end standardmodellerne. Det er udbredt blandt den højere klasse (f.eks. royale, politikere og præsidenter) at kører limousine, da dette både har mulighed for at beskytte dem mod snigeskytter såvel som indgyde respekt blandt tilstedeværende. Mange kendte mennesker (f.eks. sangere og skuespillere) kører også limousine, men det er som regel udelukkende for at udstråle magt.

Navnet “limousine” stammer fra de tidlige modeller i profil mindede en smule om den traditionelle hætte fra en fransk provins ved navn Limousin. Efter limousine er blevet overført til bilens verden, er limousine i sammenhæng med biler blot en bil, der køres af en ansat chauffør, hvorfor en limousine teknisk set kan være en Fiat Punto eller VW Golf. Dog er en limousine typisk en luksus bil, så som Mercedes, BMW, Bentley, Rolls Royce eller Audi.

Når man høre ordet limousine, så tænker man dog ofte på de forlængede luksuriøse modeller, hvilket sådan set også er en korrekt tankegang, da disse biler også kaldes limousine. Disse modeller kaldes dog - mere præcist - Party Limousiner og/eller Bryllups Limousiner. Her i Danmark kræver det en kommunal tilladelse, hvis du ønsker at drive limousine som virksomhed. 

Hvilke limousiner kan lejes i Danmark?

Der kan lejes en bred vifte af forskellige limousiner i Danmark. Nogle er naturligvis mere interessante end andre.

S.L. 2000 Sort Lincoln (9 meter)

En S.L. 2000 Sort Lincoln er en nyere og luksuriøs limousine, der benyttes af mange betydningsfulde og kendte mennesker, da den er både flot såvel som luksuriøs.

Bilen har prydet af en sort hjørnesofa i læder samt 3 yderligere lædersofaer. Desuden er limousinen også udstyret med 3 barer, der sikre dig en fantastisk tur. Af fornøjelsesmæssige årsager er S.L. 2000 Sort Lincoln også udstyret med 3 stk. farve-tv og video.

En Sort Lincoln har plads til op til 8 passagerer, der kan nyde limousinekørslen i en behagelig lædersofa.

H.L. 2000.11 Hvid Lincoln (11 meter)

Ligesom ovenstående model, er denne model også en luksuriøs limousine, der benyttes af mange velhavende, kendte og betydningsfulde mennesker, idet denne model indgyder respekt og udstråler magt.

Denne model er udstyret med samme inventar som ovenstående, blot spredt mere ud. Altså, en sort læder sofa, 3 yderligere lædersofaer og 3 barer. Af fornøjelsesmæssige årsager er den også udstyret med 3 farve-tv og video.

På trods af den øgede længde, er der også “kun” plads til 8 passagere i denne 11 meter lange Lincoln-limousine.