Polterabend med Kajakpolo
Kajakpolo er en udfordrende, men samtidig forholdsvis simpel sportsgren. Sporten handler ganske enkelt om at score mål mod hinanden (sporten spilles af to hold) mens man ror i kajak. Der bruges ikke en normal kajak til kajakpolo, men derimod en særlig kort, fladbundet polokajak. Deltagerne bærer desuden også både hjelm og svømmevest.
Sporten spilles med fem spillere på hvert hold, dog er det tilladt at have op til tre reserver. Hver kamp har en varighed på 20 minutter opdelt i to halvlege på hver 10 minutter. Målet, der skal rammes med en bold, hænger 2 meter over vandoverfladen og er præcis 1,5 meter bredt samt 1 meter højt.
Der er ikke nogen fast banelængde, men de største baner måler helt op til 35 x 23 meter. Kajakkerne skal desuden være mellem 2,1 meter og 3,1 meter lange mens bredden skal lyde på et sted mellem 50 og 60 centimeter.
Kajak til polo - en særlig type af kajak
Polokajakken er en helt unik form for kajak, der udelukkende benyttes til sportsgrenen kajakpolo. Eftersom kajakpolo er en sportsgren med en del kontakt, er en polokajak bygget så den er meget robust, hvorfor den kan modstå de sammenstød, der kan forekomme i løbet af kampen.
Denne form for kajak adskiller sig blandt andet fra traditionelle kajakker ved at være væsentligt kortere. At polokajakken er væsentligt kortere gør at kajakken har lettere ved at dreje rundt end en traditionel kajak, hvilket er uhyre vigtigt, når du skal bevæge dig rundt på afgrænset område, hvad i dette tilfælde er en kajakpolobane.
Modsat en traditionel kajak, er polokajakken ikke retningsstabil på samme måde, hvorfor den ikke er specielt velegnet til længere ture. Polokajakken styres udelukkende med ens pagaj, da der ikke er noget ror.
Ligesom en en havkajak er man placeret med knæene under cockpitkanten i en polokajak, hvorfor deltagerne har mulighed for at rulle (går populært under navnet grønlændervending) under kampen.
Spillereglerne i kajakpolo
Spilet spilles med særlige bolde, der er produceret specielt til formålet - kajakpolobolde - som kaste med hånd eller med pagaj. Kampens spilletid lyder på 20 minutter, der er opdelt i to halvlege af 10 minutter.
I starten af hver halvleg skal holdet placeres med bagenden af kajakken på hver deres baglinje. Når dommerne fløjter, bliver bolden kastet ind på midten af den afmærkede bane, hvorefter en spiller fra hvert hold sejler hurtigst muligt mod bolden. De øvrige holdmedlemmer må først sejle med, når det forreste holdmedlem er kajakslængde foran.
Regler for indkast, målkast og hjørnekast er stort set det samme som vi kender fra fodbold. Hjørnekast og målkast anvendes, hvis bolden har forladt banen ad baglinjen, indkast andvendes, hvis bolden har forladt banen ad sidelinjen, men det kan dog hænde, at dommeren er i tvivl om kasteretten, hvorfor bolden derfor kastes af dommeren.
Modsat de øvrige deltagere/spillere, må målvogteren ikke angribes på fysisk manér. Pladsen som målvogter kan udfylds af enhver anden spiller, der før figurerede som markspiller.
Hvordan foregår kajakpolo i forbindelse med polterabend?
Kajakpolo i forbindelse med polterabend fungere som at møde op til en fodbolkamp. I opdeles i et vilkårligt antal hold, der afhænger hvor stort et selskab i er. Herefter bliver i instrueret i regler samt brug af kajak og pagaj, hvorefter først kamp bliver igangsat
Herefter spilles der til den betalte tid er udløbet, hvorefter der ofte vil være mulighed for at kompensere med en drink eller en omgang mad. Skal du arrangere en uforglemmelig polterabend for en kommende brud eller gom, der sætter pris på sport såvel som underholdning på topplan? Så er kajakpolo et ideelt bud, der kan damme rammer for en fantastisk og mindeværdig dag!