Polterabend med Sumofodbold

Sumofodbold er en alternativ og underholdende aktivitet til en polterabend, der både kan sætte skub i pulsen, men også sprede et godt grin og en følelse af fællesskab og nærvær. Det er, og vil altid være, en fornøjelse at spille fodbold, da det både skaber konkurrence, holdånd såvel som spænding, og nu kan du prøve en mere fjollet og underholdende form for fodbold - er der mere at ønske sig?

Typisk spilles der med tre deltagere på hvert hold, men det kan dog variere grundet det samlede antal deltagere samt størrelse af banen. Hver spiller bliver iført en kæmpe sumodragt, hvilket resultere i nogle vanvittige og ekstrem situationen på banen, når to eller flere deltager (sumobrydere) løber efter den samme bold, da de ikke kan løbe side om side grundet den store dragt.

Sumofodbold er en aktivitet, der kan få alle op af stolen. Det er hyldende morsomt og det skaber nogle fantastisk sjove situationer, så sørg for at være klar med både fotografiapparat samt videokamera.

Kort sagt, så er sumofodbold en blanding af sumobrydning og traditionel fodbold.

Hvad er sumo egentlig?

Sumo er en kampsport, der er af japansk oprindelse. Sumo handler i bund og grund blot om to brydere (også rikishi), der mødes på en cirkulær arena, som har en diameter på cirka 4,55 meter. Sporten har lige siden oprindelse bibeholdt de traditionelle japanske ritualer og ceremonier.

Det er ikke ualmindeligt at en sumokamp kun varer få sekunder. Taberen af kampen er den sumobryder, der enten først presses ud af ringen, eller rører bakken indenfor ringen med en anden kropsdel end fodsålen. Sumokampene er ofte vundet ved første mulighed, da det er nemmere at presse modstanderen ud af ringen.

Sumobrydning blev påbegyndt som et religiøst ritual for over 1.500 år siden, for at sikre en god høst. 200 år senere, i 700-tallet, blev sumobrydning en del af en årlig ceremoni, der blev udført under det japanske hof, og i denne forbindelse blev reglerne for sumobrydning også bestemt.

Under samuraikrigende i Japan blev sumobrydning en kampsport - i bogstaveligste forstand - der var uhyre aggressivt og intenst end hvad vi kender i dag. Freden indtraf i Japan i 1603, hvorefter sumobrydning konverterede til en underholdningssport - i samme tidsperiode blev sumobrydning en profession. Dog valgte japanerne at fastholde deres traditioner såsom ritualer, påklædning og frisure, men modsat før i tiden blev sumobryderne organiseret i beya’erne.

Hvad handler den anden halvdel af sumofodbold så om?

Fodbold er en verdenskendt holdsport - rent faktisk verdens med udbredte sport - der spilles af to hold á enten 5, spillere 7 spillere eller 11 spillere. Sporten udøves på en rektangulær bane af enten naturgræs, kunstgræs eller trægulv.

Selve meningen med spillet er at score ved at få bolden ind i modstanderens mål, hvis størrelse variere afhængigt af antallet af spillere på banen. Ingen spillere må røre bolden med hænderne inden for banens afmærkede område, udover målmændene, der har tilladelse til at spille bolden med hænderne i eget felt.

Det hold der har scoret flest mål ved kampens afslutning, vil blive kåret som kampens vinder. Hvis stillingen ender lige ved kampens afslutning, vil kampen blive erklæret uafgjort. Dog er der nogle konkurrencer, der kræver en afslutning på kampen.

Den moderne form for fodbold blev opfundet i England efter dannelsen af The Football Association. De regler der blev vedtaget ved grundlæggelsen af denne organisation, er grundstenene i det fodbold, der spilles i dag.

Hvordan foregår sumofodbold i forbindelse med en polterabend

Denne slags aktiviter er typisk at finde hos eventvirksomheder, men det er også muligt at leje en oppustelig bane.

Ellers handler det blot om at fordele holdende og påbegynde timevis af sjov.