Polterabend med Glaspustning

At forsøge sig med glaspustning kan være en glimrende og anderledes aktivitet til en polterabend. Prøv selv at forme det flydende rødglødende glas hos en glaspuster eller en eventvirksomhed og mærk varmen fra den 1.100 grad varme glasovn, der skal opvarme glasset. Bestil glaspustning til din ven eller venindes polterabend og få en glødende og gennemtrængende fornemmelse af det ældgamle håndværk - og få varmet kroppen.

Bruden eller brudgommen kommer selv til at stå foran den varme glasovn, hvor arbejdet med det varme glas vil foregå. Bruden eller brudgommen vil lære, hvordan man skal forme, rotere og puste, indtil vedkommende selv har en fornemmelse af, hvordan glasmassen opfører sig. Efterfølgende er der mulighed for at puste nogle drikkeglas eller en lille skål. 

Glaspustning - hvordan foregår det?

Glaspustning er et mere end 2000 år gammelt håndværk. Selve håndværket og de teknikker, der ligger bag glaspustning har ikke ændret sig siden den første glas vase blev pustet. Rent faktisk, er de teknikker man brugt dengang, fuldstændig identiske med de teknikker, der bruges blandt glaspuster i dag. Glaspustning er en varm, hurtig og temperamentsfuld oplevelse, der kan styrke fællesskabet.

Det er de færreste glaspusteri eller eventvirksomheder, der giver mulighed for at puste større objekter som eksempelvis vaser eller øvrige større materialer. Ofte er det den kommende brud eller gom, der puster et række små drikkeglas eller lignende i fællesskab med glaspustere. I mellemtid kan de øvrige tilstedeværende nyde et glas champagne eller anden drink eller blot iagttage dagens hovedperson i hans eller hendes forsøg på at puste eksempelvis en række drikkeglas.

Det vil naturligvis være muligt at afhente det færdig resultat hos glaspusteren, men først dagen efter da glasset skal have tid til at nedkøle, hvilket tager cirka et halvt døgn eftersom glasset er 1.100 grader varm, når det tages ud af ovnen. Det færdige resultat vil blive et fantastisk og varigt mindre fra en unik oplevelse.

Som en ekstra bonus er det ofte også muligt at få indgraveret både navn og dato i bunden af dit glas. Glasset kan eksempelvis også blive en gave for bruden og brudgommen.

Glaspuster for en dag

Mener du at den brud eller brudgom du skal arrangerer polterabend for, har lyst til at prøve at puste glad og lave sin helt egen og unikke glaskunst? 

Glaspustning er et både spændende og kreativt fag, der kræver dyb koncentration, hvis du ønsker et tilfredsstillende resultat. Blot fordi det kræver en dyb koncentration, er dette ikke ensbetydende med at aktiviteten ikke er både sjovt og underholdende. Både brud/brudgomme og de øvrige deltager vil kunne huske det som en fantastisk og underholdende oplevelse.

Glaspustning er en aktivitet for en kommende brud eller gom, der ønsker en mere afslappet start på sin polterabend end en omgang kajakpolo eller poledancing. Glaspustning er således også en polterabend aktivitet målrettet folk, der ønsker et minde, der holder ved resten af livet, og desuden også chancen for at skabe et glas eller en skål, der kan gives til enten brud eller gom.

Hvordan foregår glaspustning i forbindelse med polterabend?

Glaspustning bliver en mere og mere populær aktivitet til polterabends, og det er bestemt også en aktivitet, der giver rig mulighed for både at filme og fotografere processen samt gemme hvad man har fremstillet i løbet af den time man er hos glaspusteren.

Det skal dog understreges, at denne aktivitet udelukkende skal benyttes af folk, der ikke ønsker en alt få rå start på sin polterabend, og den bør bestemt ikke kombineres med større mængder alkohol, da dette kan få katastrofale følger i form af alvorlige brandskader.

Selve processen er let: mød op, bliv instrueret og pust derefter dit eget glas.